ОДГОВОР ШОЈИЋЕВОМ БРАТУ БЛИЗАНЦУ

sojici blizanci

Са жаљењем могу да констатујем да Република Србија нема амбасадора у Црној Гори.

Овај Шојићев брат близанац који се тако представља (кажу да се презива Бингулац), своје квази професорске пашквиле и криптоуметничка писанија можда може да понуди неком полуписменом случајном полазнику Сега-Мега „факултета“.

Наиме, ради се о човеку, који је својим понашањем активно допринео прикривању чињеница о монтираној афери „Државни удар“, у коме су поред држављана Републике Србије, оптужени и лидери српског народа у Црној Гори.

Бингулац је имао службену обавезу да још почетком новембра 2016 године, обавести државне органе и медије у Црној Гори, да се држављанин Републике Србије кога у Црној Гори представљају као Александар, заправо зове Саша.

Он то није учинио, а знао је ову чињеницу, па је јасно каква је његова улога била у целој причи: ћути и климај главом! Уколико господин Шојић тврди да није знао нити могао да зна име сопственог држављанина, осумњиченог за најтежа кривична дела, презиме које сам му доделио потпуно одговара профилу и знању.

Даље, постоје писана и оверена сведочаства спушких заробљеника, да су службеници Конзулата Републике Србије имали активну улогу у подсетрекавању, односно ти несрећни људи су наговарани  да признају монтирану оптужбу. Понављам да ово нису моје речи, већ документоване и службене изјаве учесника овог срамног судског поступка.

Треће, 11. јула сам се писаном нотом обратио дипломатским представницима страних држава у Црној Гори, па тако и амбасади Републике Србије. У опширном обраћању, сам врло прецизно изразио оправдану бојазан у личну безбедност, као и безбедност комуникације коју обављам у конкретном судском предмету, те сам молио да дипломате приме на знање могућност теже повреде физичког и психичког интегритета, те угледа и других права мене као браниоца (стране 2 и 20 обраћања од 11.07.2017. године).

На ово обраћање никакав одговор нисам добио од стране амбасаде Републике Србије.

Неколико дана касније, на службеном сајту специјалног тужилаштва Црне Горе објављена је комуникација бранилаца у том судском поступку, баш као што сам и упозорио.

Дакле, када неко не зна или не жели да зна (или не сме да зна) лине податке својих држављана осумњичених за тешка кривична дела, када активно одобрава незаконите радње конзуларних службеника у правцу подстрекавања држављана да лажно признају кривично дело, и када се не удостоји да одговори свом држављанину- адвокату- чија су бранилачка права тешко угрожена, тада моментално престаје нормална полемика, и дотични се квалификује за увек актуелно презиме српских политиканата и удворица – ШОЈИЋ.

Share Button

Могло би да вам се свиди и...