СИНЂА СТАВИО ЦРВЕНУ КРАВАТУ?

 

photo_2017-08-05_14-04-24

Јуче ме, на несрећу, није изненадила киша.

Спарни петак 4. август, дан када обележавамо 22 године погрома над Србима РСК, додатно је загрејало саопштење Демократа Црне Горе, у којем, потпуно отворено и нескривено, заузимају страну специјалног тужиоца Катнића и његовог дугогодишњег познаника (а сада и пријатеља Саше Синђелића).

Наиме, у току политичке дебате саопштењима, политичка групација Демократска Црна Гора се усудила да правосудну фарсу „државни удар“ промовише у легитиман судски процес.

И док је Михаило Чађновић пола године у притвору без доказа и „папира“, док се шпијунирају адвокати, док се уходе посланици Скупштине Црне Горе, док се пребијају активисти опозиционог ДФ-а, уместо кише, добисмо новог савезника режимског правосуђа.

И немојте, молим вас, онај удбашки одговор, да смо ми криви за притвор, када и врапци знају ко је притвор наредио, а ко потписује одлуке.

Сви медији у Црној Гори су добили обимну документацију из које је очигледно и евидентно о каквој се аматерској и смешној монтажи ради. Представници мањинских странака и њихови активисти, за сада, само у пола гласа, потврђују да се ради о великој неправди и насиљу.

Очекивао сам да сваки мислећи грађанин Црне Горе, који зна да чита (не између редова, јер је овде све белодано јасно и малој деци о чему се ради), уочити и осудити Катнићеве, политички мотивисане прогоне и правно насиље.

Уместо помоћи у завршници раскринкавања монтираног политичког процеса званог „државни удар“, правосуђе Црне Горе је добило поруку господина Алексе Бечића (колико чујем, уз јасно негодовање колега правника из те политичке странке) а порука гласи:

„Драге судије и тужиоци, слободно прогоните лидере ДФ-а Андрију Мандића и Милана Кнежевића, јер је то наш интерес, а ми вам обећавамо да за пресуду која је већ написана у кабинету Владе, и драконске казне, које су већ разрезане, нећете сносити професионалне последице“.

Синђа и Катнић тако добише нове, можда и очекиване савезнике, па ме не би изненадило да Синђелић у судницу на сведочење дође са црвеном краватом око врата.

Е сад, та му кравата неће бити „талична“ будући да је за сваку лаж коју је изговорио, суду већ достављена документација. Истина, можда ће судије, његов стајлинг разумети, па од црвенила машне неће видети доказе Интерпола, пресуду за убиство, неусропсихијатријске налазе и документе о врбовању за ДБ….

Пошто је јучерашње саопштење Демократа личило на памфлете који се налазе на сајту Специјалног тужиоца, а он, доказано, о праву мало и слабо зна, морам нешто да научим и господина Бечића, а пре него ми одговори у маниру Шалетиног потомка:

по међународним стандардима адвокат је дужан да заступа и пред судом, али и да даје коментаре и анализе у јавности, у циљу заштите права невино оптужене особе.

Без намере да улазим у политичку полемику са новим фановима једног осуђеника и бегунца, позивам их, да, уколико им је стало до чињеница и истине, уприличимо  јавни скуп, где ћу им, врло радо, тезу по тезу, папир по папир, показати и доказати, оно што цео регион већ зна:

„Државни удар“ је фарса и монтажа

Због те монтаже, један поштени момак, из поштене куће, 6 месеци труне у Спушкој робијашници.

Ако господа упадљивих машни одбију овај позив, и крену да се са адвокатом препуцавају ad hominem, и дневно политички, ствар ће бити јасна.

Ако прихвате, надам се да ћемо после тог виђења и скупа имати само једну поруку правосуђу Црне Горе:

Слобода за Чађа!

Мироје Јовановић, адвокат господина Андрије Мандића и господина Михаила Чађеновића

у поступку за лажни државни удар.

 

 

Share Button

Могло би да вам се свиди и...