ПРАВДА ЗА МИХАИЛА!!!

Mihailo Cadjenovic.nevin u zatvoru

Михаила Чађеновића и даље неосновано држе у притвору – Уставни и Апелациони суд да укину притвор

Данас, 14.07.2017. године сам примио Решење Вишег суда у Подгорици, којим је у афери „државни удар“ продужен притвор мом брањенику, Михаилу Чађеновићу.

Виши суд у Подгорици је навео да Михаила држи у притвору да не би „поновио кривично дело“, а ја питам тај суд како управо таква бојазан не постоји и код Синђелићевог мистериозног пријатеља, Милоша Јовановића, који је оптужен у истом предмету, и слободно се шета Србијом.

Дакле, Виши суд није дао никакве разлоге за овакву своју одлуку, и стога ћу хитно уложити жалбу на решење о притвору, а очекујем да Апелациони суд Црне Горе исту усвоји.

Чак и по црногорском уставу, и наравно по међунароним конвенцијама, притвор је изузетна мера, и мора трајати што краће.

У лажној афери „државни удар“ притвор се користи као метод притиска на притворене особе да признају оно што нису урадили, као и да лажно оптуже оне за које знају да су невини.

О томе постоје судски оверена сведочанства, управо људи из овог истог предмета, а који су „признали“ само да би се вратили својим кућама и породицама.

Свима је јасно да се Михаило држи у притвору само због чињенице да је близак сарадник господина Андрије Мандића, будући да не постоји било какво образложење за притвор који му се стално продужава.

Такође, Уставни суд Црне Горе би 19.јула требало да одржи седницу на којој ће одлучивати о уставној жалби која је поднета против одлуке о притвору за Михаила Чађеновића.

Надам се да ће 27 одлука Суда у Стразбуру које су цитиране у тој уставној жалби у корист Михаила Чађеновића, имати већи утицај на Уставни суд од флоскула Специјалног тужиоца, које су документима раскринкане.

14.јул 2017. године

Мироје Јовановић  адвокат из Новог Сада

бранилац  господина Андрије Мандића и господина Михаила Чађеновића у афери за лажни „државни удар“

Share Button

Могло би да вам се свиди и...