(ВИДЕО) Због чега Република Српска? Погледајте један од разлога

zastava republike srpske

Након прославе 25 годишњице Републике Српске, одлазећа администрација САД је одлучила да потврди насилничку политику коју су спроводили према Србима, према Р. Србији и према Српској. Увели су један вид санкција председнику Републике Српске, Милораду Додику, и тиме потврде исправност политике коју је Српска водила у односу на притиске из Сарајева, Брисела, Вашингтона.

Оно што већина људи заборавља када говори, пише или промишља о Републици Српској, јесте један вид неспорног суверенитета који она и њени грађани поседују. Тај суверенитет се између осталог огледан у чињеници да Српска поседује соптвене, не малобројне, полицијске и безбедносне структуре. То смо имали прилике да видимо и 9.јануара ове године на прослави 25 година Српске. Последњих неколико година (уствари одмах након укидања ВРС 2005 године) трајали су покушаји да се укине или централизује („Сарајевизује“) полиција на новоу БиХ, што би подразумевало укидање или развлашћивање полиције Републике Српске.

На снимку који је настао у лето 2014. године у близини Приједора (Република Српска) види се покушај напада групе разуларених исламских екстремиста на припадника обичне саобраћајне полиције Републике Српске. Гласним узвицима, који јесу све осим израза верских осећања, готово у форми претње, млади Муслимани су, искрено, објавили свој интиман став о Србима  и Српској. „Покорити, потлачити,…“ тако ми погла да звучи суштина њихове поруке.

На срећу Срба, као и свих грађана којима је на срцу мир, уважавање и нормалан живот, политика подршке оваквим суровим пројектима насиља доживљава свој колапс. Неће више бити смена спрских политичара од стране представника „међународне заједнице“, неће бити одузетих надлежности.

Суштински, процес је кренуо да враћању надлежности Републици Српској, што је  најављено и што се очекује.

Поново: коме није јасно зашто Република Српска, нека погледа овај видео, па нека оцени како се ови људи понашају у свом ентитету, када овако сирово испољавају фанатизам у Републици Српској.

И нека замисли ситуацију да полиције нема, да Српске нема.

Видео:

 

Share Button

Могло би да вам се свиди и...