ХАГ ОДБИО ДА РАСПРАВЉА О ЗДРАВЉУ ГЕНЕРАЛА МЛАДИЋА

general-ratko-mladic-vs-isil-foto

Хашки трибунал сваки дан доказује да је производ америчке империјалистичке политике 90-их година. Доказује да нити је суд, нити је место правде и права, већ најобичнија тамница унапред осуђених Срба.

Део западних структура заборавља да су Срби  у ратовима 1991-1999 били први народ у Европи који се директно сукобио са милитантним исламским фунадаментализмом, односно ратовали смо против претходнице ИСИЛ-а, и његових идеолошких утемељивача.

Један од вођа српске „буне“ против исламизма био је, неспорно, генерал Ратко Младић. Он, који је ратовао са творцима оних који су убијали у Ници, Паризу, и који су разрушили Сирију и запалили блиски Исток, већ више од пет година је заточен и злостављан.

Још у августу месецу поднео сам судском већу које суди генералу Ратку Младићу предлог којим су тражене три ствари:

– ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД генерала Ратка Младића, који треба да обави већи број стручњака који долазе ван подручја држава чланица НАТО-пакта, имајући у виду да су ове државе учествовале у ратним дејствима на територији Републике Српске у периоду 1992-1995. године (у смислу Правила 74бис proprio motu)

– ПУШТАЊЕ НА СЛОБОДУ генерала Ратка Младића, у смислу Правила 65.
те
– ПРЕКИД/ОБУСТАВА ПОСТУПКА који се води против генерала Младића.

Недавно сам, под врло чудним околностима. добио закаснели одговор Хашког трибунала, наводно послат још у септембру месецу.

На моје велико запрепашћење, обавештен сам да је секретаријат ОДБИО ДА ПРОСЛЕДИ МОЈ ПРЕДЛОГ СУДСКОМ ВЕЋУ, под  образложењем да то није прикладно!!!!

Дакле, најобичнији службеник трибунала, ОДБИЈА да проследи документа судском већу, и то без правног образложења, и без позивања на било коју одредбу Статута хашког трибунала.

dopis-hag

Ово је исто као кад би радник на шалтеру суда у Србији, одбио да прими жалбу или други поднесак који је предат суду, ЈЕР ОН СМАТРА ДА ТО НИЈЕ ПРИКЛАДНО.

Службенике хашког трибунала је (то сам накнадно сазнао) забринула чињеница да би судско Веће морало да узме аргументе које сам презентовао  у разматрање, а тада би било немогуће даље водити поступак против генерала Младића.  Дакле, секретаријат одбија да уопште проследи документ судијама, и упућује да доставим тужиоцу или тиму одбране. Међутим ово је погрешно, јер судско Веће по Правилу 74бис, по службеној дужности,  одређује  и налаже ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД оптуженог. Дакле, секретаријат са овим нити има везе, нити права у погледу лекарског прегледа оптуженог.

Понављам да сам у предлогу из августа ове године предложио да се лекарски преглед повери већем броју стручњака који долазе ван подручја држава чланица НАТО-пакта, имајући у виду да су ове државе учествовале у ратним дејствима на територији Републике Српске у периоду 1992-1995. године,

Такође сам предложио да се након обављеног прегледа, у смислу Правила 65. генерал Младић ПУСТИ НА СЛОБОДУ, те да се након тога донесе одлука О ПРЕКИДУ/ОБУСТАВИ ПРЕДМЕТНОГ ПОСТУПКА имајући у виду процесну немогућност генерала Ратка Младића.

Овим путем још једном упозоравам јавност и хашки трибунал на очигледно трајно нарушено здравствено стање генерала Младића и ефективну немогућност да учествује у предметном поступку и изражавам забринутост за могуће наступања смртне последице код генерала Младића, која може бити узрокована вишегодишњим неоснованим лишењем слободе.

 

Share Button

Могло би да вам се свиди и...