АУСТРАЛИЈСКИ СУД: сви бизнисмени морају знати енглески језик!

cirilica.slika.1.

Запад који намеће „људска“ права, ових дана показује како, чак и у бизнису, на сваки начин покушава да наметне енглески језик као једини и доминантан!

Аустралија је кренула да „штити“ бизнис у тој земљи, тако што је суд пресудио да сви директори и заступници компанија морају знати енглески језик!

Савезни суд Аустралије је недавно открио да генерални директор компаније „Sino Australia Oil and Gas Limited (Sino)“, који не зна енглески језик, и не разуме у Аустралији законске услове, и констатовао да не може да се ослони на своје аустралијске помоћнике у вршењу дужности. Остављена је могућност – или да се сваки документ фирме преведе на кинески, или да добро савлада енглески језик. И једно и друго је потпуно противно разуму, јер се директори, као што се зна, ослањају (посебно у великим компанијама) на стотине запослених  и ангажованих особа.

Ово се догодило након што је кинески бизнисмен Шао Тианпенг у Аустралији потписао проспект компаније без могућности да прочита документ, будући да не зна енглески језик.

Господин Шао је признао да ни разуме енглески језик, било у усменом или писменом облику и да није добио пун кинески превод сваког документа проспекта пре његовог потписивања, али да има запослене који припремају, обрађују и анализирају документа.

Међутим аустралијски суд је заузео становиште да га то не оправдава одговорности и тим фактички створио несигурност међу свим инвеститорима који се у свом раду ослањају на помоћ аустралијских стручњака.

И док Aустралија штити свој језик и писмо, код нас се под маском људских права, уставно писмо-ћирилица гази, ниподаштава и склања.

Ето, сад бар знамо да имамо право да свим тзв. страним директорима наметнемо учење српског језика и писма.

Share Button

Могло би да вам се свиди и...